Ademrijk traint mee tijdens 6-daagse cursus Body, Sound & Senses

Nog geen vakantieplannen? Dompel je in de 1e week van augustus onder in een kasteeltje net over de grens tussen Maastricht en Luik.

Tijdens de Zomerweek Body, Sound & Senses - een initiatief van De Zomeracademie Zutphen - zal dit jaar ook Ademrijk een deel van het programma verzorgen.

Klik hier om de folder BODY, SOUND & SENSES flyer mei 2021 down te loaden

De trainers:

Start de dag goed (op de yoga-mat)!:

Guusje van de Ven is mediator, trainer en fervent amateurzanger. Voor haar vormen yoga en meditatie de basis om te kunnen zingen, zo je lijf te bewonen en het bewust in te kunnen zetten. Zij zal haar jarenlange ervaring aanwenden ons hierin mee te nemen met yoga- bewegings- en ademhalingsoefeningen, gericht op het vergroten van ons lichaamsbewustzijn én voor een frisse start van de dag.

Zintuigelijk waarnemen en zingen, verbonden zijn en aangeraakt worden door (je) klank

Henk Gunneman is tenor, koordirigent en Pansori Living Sound Therapeut. Hij zal adem-, klank- zangsessies verzorgen geïnspireerd op de Lichtenberger methode en Pansori Living Sound. Met hem gaan we werken aan stem en klank in verbinding met lichaamsbewustzijn. Hoe ervaar je klank, wat kun je ontdekken als je dieper gaat luisteren en voelen... Welke gebieden in je lichaam kunnen zich nog meer openen voor klank... Via welke zintuigen neem je waar en misschien ontdek je waarnemingsmogelijkheden op een dieper niveau dan je gewend bent via de vijf bekende...

Diverse oefeningen in groeps- en kleiner verband komen aan bod, binnen maar ook buiten in de natuur, een verdiepingsreis in het ervaren van jezelf als klankwezen.

Stemexpressie, woord als anker voor je stem

Initiatiefnemer Johannette Zomer is sopraan en zal stemcoaching geven, zowel privé als in groepsverband. Bij haar zal de nadruk op tekst en tekstexpressie liggen, en gaan we ervaren hoe dit samen met de adem kan zorgen voor een perfecte balans in het lijf, waardoor zingen natuurlijk en vanzelfsprekend gaat worden.

Gestemd van top tot teen, verbinding tussen adem, lijf en stem:

Carmen Pierik is zangdocent, adem- en stemtherapeut en zangeres. Tijdens haar sessies ga je ervaren dat je met zingen verbinding kunt maken tussen adem, lijf en stem. Je lichaam is een klankkast en je stem staat met élk deel daarvan in verbinding. Zing je met inzet van je klankruimtes, dan gaat je stem warmer en voller klinken. Veel zangers en zangeressen hebben leren zingen door wilskrachtig in te ademen. Maar je adem is een autonoom lichaamsproces. Grijp je daar teveel op in, dan pleeg je inbreuk op deze natuurlijke functie en creëer je spanning in je keelgebied en lijf. Je gaat je lijf en adem ‘leren’ hoe ze met elkaar kunnen samenwerken vanuit een sterke basishouding, zonder al te veel in te grijpen op de adem. Je kunt daardoor vanuit meer ontspanning zingen en je hebt meer energie tijdens en na het zingen.

De cursus is ook geschikt voor NIET-zangers! Voor hen zal de nadruk liggen op het waarnemen van en verbonden raken met je lijf.

Kijk voor meer informatie in de folder BODY, SOUND & SENSES flyer mei 2021