Ademrijk traint weer mee tijdens 6-daagse cursus Body, Sound & Senses

Nog geen vakantieplannen? Dompel je van 8 tot 13 augustus onder de middeleeuwse kasteelhoeve Huys Kaldenbroeck ten noorden van Venlo.

Tijdens de Zomerweek Body, Sound & Senses - een initiatief van De Zomeracademie Zutphen - zal Ademrijk ook weer een deel van het programma verzorgen.

Kijk voor meer informatie in de folder BODY, SOUND & SENSES flyer 2022

De trainers:

Start de dag goed (op de yoga-mat)!

Rosa Gunneman is gediplomeerd yogadocente en zal elke ochtend een yogasessie leiden. Deze sessie zullen bestaan uit een korte meditatie, ademhalingsoefeningen, meditatieve bewegingen en poses. In deze sessies ligt de nadruk op het vergroten van lichaamsbewustzijn en ontspanning van lichaam en geest.

Zintuigelijk waarnemen en zingen, verbonden zijn en aangeraakt worden door (je) klank

Henk Gunneman is tenor, koordirigent en Pansori Living Sound Therapeut. Hij zal adem-, klank- zangsessies verzorgen geïnspireerd op de Lichtenberger methode en Pansori Living Sound. Met hem gaan we werken aan stem en klank in verbinding met lichaamsbewustzijn. Hoe ervaar je klank, wat kun je ontdekken als je dieper gaat luisteren en voelen... Welke gebieden in je lichaam kunnen zich nog meer openen voor klank... Via welke zintuigen neem je waar en misschien ontdek je waarnemingsmogelijkheden op een dieper niveau dan je gewend bent via de vijf bekende...

Diverse oefeningen in groeps- en kleiner verband komen aan bod, binnen maar ook buiten in de natuur, een verdiepingsreis in het ervaren van jezelf als klankwezen.

Stemexpressie, woord als anker voor je stem

Initiatiefnemer Johannette Zomer is sopraan en zal 1 op 1 stemcoaching geven in groepsverband. Bij haar zal de nadruk op tekst en tekstexpressie liggen, en gaan we ervaren hoe dit samen met de adem kan zorgen voor een perfecte balans in het lijf, waardoor zingen natuurlijk en vanzelfsprekend gaat worden.

Gestemd van top tot teen, verbinding tussen adem, lijf en stem:

Carmen Pierik is zangdocent, adem- en stemtherapeut en zangeres. Tijdens haar sessies ga je ervaren dat je met zingen verbinding kunt maken tussen adem, lijf en stem. Veel zangers en zangeressen hebben leren zingen door wilskrachtig in te ademen. Maar je adem is een autonoom lichaamsproces. Grijp je daar teveel op in, dan pleeg je inbreuk op deze natuurlijke functie en creëer je spanning in je keelgebied en lijf. Je gaat je lijf en adem ‘leren’ hoe ze met elkaar kunnen samenwerken vanuit een sterke basishouding, zonder al te veel in te grijpen op de adem. Je kunt daardoor vanuit meer ontspanning zingen en je hebt meer energie tijdens en na het zingen.

De cursus is ook geschikt voor NIET-zangers! Voor hen zal de nadruk liggen op het waarnemen van en verbonden raken met je lijf.

Kijk voor meer informatie in de folder BODY, SOUND & SENSES flyer 2022