Ademtherapie in Amersfoort

Heb jij regelmatig het gevoel dat je overprikkeld raakt door alles wat er in het leven op je afkomt? Op werkgebied, persoonlijk vlak, je gezondheid, leefstijl, het gezin, je relatie...

We ‘moeten’ vooral heel erg veel van onszelf, of denken dat onze omgeving dat van ons vraagt. Misschien ben je hoogsensitief en zou je wat meer bij jezelf willen blijven? Of laat je je regeren door angst?

Door veel van jezelf te vergen, kun je (te) vaak over je grenzen heengaan. Misschien laat je anderen over jouw grenzen gaan en zou je wel wat meer ruimte willen innemen.

Ken je ze eigenlijk wel, jouw grenzen? En doet je lijf nog mee in je leven, voel je het wel? Of laat je je vooral leiden door je hoofd, je gedachten. En hoe is het eigenlijk met je adem? Je adem vertelt je hoe je in het leven staat, hij is de graadmeter van hoe je je voelt.

Met ademtherapie bij Ademrijk in Amersfoort kun je gaan ontdekken hoe het is gesteld met jouw ademkwaliteit!

Proefsessie Ademtherapie?

Voor € 30,-- volg je een proefsessie.
Bel naar 06-28263446 of stuur een mail met vermelding van je telefoonnummer naar carmen@ademrijk.nl 

Fysieke en mentale klachten

Door teveel stress kan er een klachtenpatroon ontstaan. De een krijgt buikpijn, (weekend) hoofdpijn of migraine, een hoge adem, hyperventilatie, druk op de borst of paniekaanvallen.

Een ander voelt zich angstig, opgejaagd, kortademig en gestrest, zit niet lekker in zijn vel, is vermoeid en neerslachtig, trekt zich terug uit het contact met anderen, wordt overspannen of krijgt een burn-out.

Ademtherapie

Herken je jezelf hierin en zou je er iets aan willen doen? Dan is ademtherapie bij Ademrijk in Amersfoort iets voor jou. Via de adem kun je gaan ervaren wat jouw lijf je te vertellen heeft. Meer aandacht voor je lijf zorgt dat je minder in je hoofd zit. Je gaat je eigen grenzen meer her- en erkennen en je lijf beter voelen en bewonen.

Als ademtherapeut werkt Carmen Pierik met cliënten aan thema's als vitaliteit, ontspanning, weerbaarheid, grenzen en veerkracht. In een sessie van 50 minuten geeft zij (meestal) een adembehandeling en werk je aan allerlei oefeningen waarbij adem steeds de rode draad is. Ook maakt Carmen gebruik van stem- en zangoefeningen, zodat je via klank meer vertrouwd raakt met je adem.

Adembehandeling

Tijdens een adembehandeling lig je op een behandeltafel of zit je op een kruk. Door lichte druk van de handen wordt je adem tot rust gebracht of juist meer geactiveerd. Je adem wordt ruimer, vollediger en gelijkmatiger en je krijgt meer energie.

Een kwalitatief betere adem levert meer zuurstofrijk bloed en minder verzuring op. Dit is slechts een kleine greep uit de fysieke voordelen.

Ademoefeningen

De adem is autonoom en reguleert zichzelf. Grijp je teveel in op je natuurlijke adem door met veel wilskracht adem te gaan 'halen' of door er een structuur in aan te brengen, dan pleeg je inbreuk op deze natuurlijke functie en creëer je spanning. Je adem kan zelfs tegen je gaan werken!

Door diverse oefeningen ga je ervaren hoe jouw persoonlijke adem verloopt, je ontdekt fysieke, mentale en emotionele patronen of blokkades, en je leert hoe je anders kunt omgaan met je adem zodanig dat jij je er prettiger en energieker door voelt. In het ademen doe je inzichten op die je met je verstand niet kunt bedenken.

Je krijgt ook ‘huiswerk’, mee, oefeningen die je inpast in je dagelijkse leven. Door veel te oefenen en te ervaren, kun je een oud adempatroon vervangen door een andere, meer kwalitatieve adembeleving.

Graag helpt Ademrijk Amersfoort jou een stukje op weg om jezelf weer uit te vinden, je lijf weer te gaan bewonen, te ervaren dat het van jou is!

Ademtherapie bij jou in de buurt

Ademrijk zit in hartje Amersfoort. Kom jij uit Amersfoort Vathorst, Hoevelaken, Hoogland, Leusden, Soest of Nijkerk? Dan is de praktijk van Ademrijk ook goed bereikbaar voor jou.

Proefsessie voor € 30,--?

Bel naar 06-28263446 of stuur een mail met vermelding van je telefoonnummer naar carmen@ademrijk.nl 

Tarieven

  • Een proefsessie kost € 30,--
  • Omdat je pas resultaat boekt na na een paar sessies, is het advies om daarna minimaal 5 sessies te volgen: kosten € 295,--
  • Een losse sessie kost € 60,--
  • Duur van de sessies: 50 minuten

Praktijkinformatie

  • Dinsdag t/m vrijdag op afspraak tussen 10:00 uur en 18:00 uur.
  • Dinsdagavond op afspraak v.a. half 8.
  • Adres praktijk: Westsingel 14, Amersfoort
  • Airco aanwezig

Ter inspiratie...

Net als de golven op de zee, is ook iedere ademtocht weer anders. Ademrijk helpt jou bij jouw persoonlijke ademtocht.

Je verstand is langzamer dan je lijf, in je lijf zit het echte weten. Kun je gaan voelen wat jouw lijf je te vertellen heeft?

Therapieën en workshops vertrekken vaak vanuit de opvatting dat je 'moet' leren ontspannen. Maar er is niets fijner dan alles in je lijf te ervaren, gewoon zien hoe het zich aan je vertoont...

Met werken aan de adem ga je op een reis door het lichaam om jezelf beter te leren kennen.

 

De adem ervaren betekent dat je op een nieuwe manier gaat leven!