RECENSIES

Acteur Isaäk Hofland: "Ik heb de kracht van adem leren kennen en fijne tools aangereikt gekregen om te gebruiken in mijn leven. Met de adembehandelingen heb ik ervaren hoeveel ruimte er is in je lichaam, een ware ademboost!"

Pauline Miedema, de zebra-fabriek: "Carmen kan binnen korte tijd tot de kern komen bij een groep. Ze brengt rust, maar weet ook beweging te creëren. De workshops zijn grondig voorbereid en als er een ‘last minute’ klus ligt, dan weet je gewoon dat het goed komt. Carmen is enthousiast en werkt vanuit oprechte aandacht voor mensen, zonder te oordelen."

Sylvia de Boer, leerling Zang: "Ik heb zanglessen bij Carmen gevolgd en ik sta toch wel een beetje versteld van de vooruitgang die ik in zeer korte tijd heb geboekt. Alleen al na de eerste les merkte ik een enorme vooruitgang in de kracht van mijn stem. Ik vind het knap hoe ze dat zo snel voor elkaar krijgt. Ze heeft een goed oor voor zang en veel kennis van de adem. Dat maakt haar toch wel tot een zeer fijne zangdocent/coach. Ik zou haar lessen zeker aanraden voor iedereen die meer uit zijn/haar stem wil halen."

Muzikante Ingrit van der Meer: "Heel prettig hoe Carmen zich opstelt als therapeut: open en gelijkwaardig, ze normaliseert irreële verwachtingen en veroordelingen en dat helpt mij open te staan voor mijn eigen proces en tempo."

Liesbeth Waeterloos, stemdocent: "Carmen is een aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over zijn eigen lichaam, adem en stem. Er valt altijd iets te leren waardoor je eigen horizon vanzelf breder wordt! En Carmen doet dit op een bekwame, leuke en respectvolle manier. Gewoon doen zou ik zeggen!"

Zangdocent en zangeres Mirjam Van de Beek-Van Gelderen: "Carmen heeft zelf een prachtige volle stem met veel mogelijkheden. Ik heb veel van haar geleerd. Ze heeft een goed observatievermogen, weet de vinger op de zere plek te leggen en daar passende oefeningen bij te geven. Als mens is ze warm, lief en heeft humor waardoor ze ook een luchtige sfeer kan creëren. Een aanrader!"

Pianist, zanger en songwriter Ruud Heijblom: "Als pianist/zanger en songwriter is me er wel wat aan gelegen mijn zangkunst te verbeteren. Dat vond ook een goede vriendin van me. Tot mijn verrassing kreeg ik een leuk verjaardagscadeau: zanglessen bij Ademrijk. De lessen hebben me echt veel verder geholpen. Aandacht voor ademtechnieken is de basis. Probeer de a’s, o’s  diep vanuit je onderbuik te laten komen met steun uit je benen. Je gaat ervaren dat dit moeiteloze power aan je stem geeft. Ook letten op ritme en de uitspraak van woorden. Kortom, ik zing nu met veel meer emotie, onderbouwd door hoorbare zangtechniek. Ook fijner om naar te luisteren voor mijn publiek. Mijn cd’s ga ik voortaan met meer professionaliteit op laten nemen."

Douwe: "Om goed te kunnen zingen en te ademen is het belangrijk dat het middenrif goed kan zakken. Helaas, die is bij mij grotendeels verlamd. Toch wist Carmen haar programma zo aan te passen dat ik er veel van heb geleerd. Het was voor mij zeer bijzonder. Met veel passie gaf Carmen les en verdiepte zich in de medische situatie."