ADEMCOACHING in Amersfoort

Heb jij regelmatig het gevoel dat je overprikkeld raakt door alles wat er in het leven op je afkomt? Op werkgebied, persoonlijk vlak, je gezondheid, leefstijl, het gezin, je relatie.

We ‘moeten’ vooral heel erg veel van onszelf of denken dat onze omgeving dat van ons vraagt. Misschien ben je hoogsensitief en zou je wat meer bij jezelf willen blijven? Of laat jij regeren door angst?

Door veel van jezelf te vergen, kun je (te) vaak over je grenzen heen gaan. Misschien laat je anderen over jouw grenzen gaan en zou je wel wat meer ruimte willen innemen. Ken je ze eigenlijk wel, jouw grenzen? En doet je lijf nog mee in je leven, voel je het wel? Of laat je je vooral leiden door je hoofd, je gedachten?

Fysieke en mentale klachten

Door teveel stress kan een klachtenpatroon ontstaan. De een krijgt buikpijn, (weekend) hoofdpijn of migraine, een hoge adem, hyperventilatie, druk op de borst of paniekaanvallen. Een ander voelt zich opgejaagd, kortademig en gestrest, zit niet lekker in zijn vel, is vermoeid en neerslachtig, trekt zich terug uit het contact met anderen, wordt overspannen - of erger - krijgt een burn-out.

Ademtherapie

Herken je jezelf hierin en zou je er iets aan willen doen? Dan is ademcoaching misschien iets voor jou. Via de adem kun je gaan ervaren wat jouw lijf je te vertellen heeft. Aandacht voor je lichaam zorgt dat je minder in je hoofd zit. Je gaat je eigen grenzen meer her- en erkennen en je lijf beter voelen en bewonen.

Als ademtherapeut werk ik met cliënten aan thema's als vitaliteit, weerbaarheid, grenzen en veerkracht. In een sessie van een uur geef ik (meestal) een adembehandeling en werken we aan allerlei oefeningen waarbij adem steeds de rode draad is.

Adembehandeling

Tijdens een adembehandeling lig je op een behandeltafel of zit je op een kruk. Door lichte druk van de handen wordt je adem tot rust gebracht of juist meer geactiveerd. Je adem wordt ruimer, vollediger en gelijkmatiger en je gaat meer energie krijgen. Een kwalitatief betere adem levert meer zuurstofrijk bloed en minder verzuring op. Dit is slechts een kleine greep uit de fysieke voordelen.

Ademoefeningen

De adem is autonoom en reguleert zichzelf. Grijp je teveel in op je natuurlijke adem door met veel wilskracht adem te gaan 'halen' of door er een structuur in aan te brengen, dan pleeg je inbreuk op deze natuurlijke functie en creëer je spanning. Je adem kan zelfs tegen je gaan werken! Het uitgangspunt van Ademrijk is met name hoe jij je adem beleeft.

Door diverse oefeningen ga je ervaren hoe jouw persoonlijke adem verloopt, je ontdekt fysieke, mentale en emotionele patronen of blokkades, en je leert hoe je anders kunt omgaan met je adem zodanig dat jij je er prettiger en energieker door voelt. In het ademen doe je inzichten op die je met je verstand niet kunt bedenken.

Je krijgt ook ‘huiswerk’, mee, oefeningen die je inpast in je dagelijkse leven. Door veel te oefenen en te ervaren, kun je een oud adempatroon vervangen door een andere, meer kwalitatieve adembeleving.

Graag help ik jou een stukje op weg om jezelf weer uit te vinden, je lijf weer te gaan bewonen, toe te eigenen en te ervaren dat het van jou is!

Proefsessie voor € 30,--?

Bel naar 06-28263446 of stuur een mail naar carmen@ademrijk.nl 

Tarieven

  • Een proefsessie kost € 30,--
  • Omdat je pas resultaat boekt na na een paar sessies, adviseer ik om daarna minimaal 5 sessies te volgen: kosten € 245,--
  • Een losse sessie kost € 50,--
  • Duur van de sessies: 50 minuten

Praktijkinformatie

  • Maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 10:00 uur en 18:00 uur.
  • Dinsdagavond op afspraak v.a. half 8.
  • Adres praktijk: Heiligenbergerweg 68b, Amersfoort

Ter inspiratie...

Net als de golven op de zee, is ook iedere ademtocht weer anders. Ademrijk helpt jou bij jouw persoonlijke ademtocht.

Jouw adem vertelt je hoe je in het leven staan, hij is de graadmeter van hoe je je voelt. Je verstand is langzamer dan je lijf, in je lijf zit het echte weten. Kun je gaan voelen wat jouw lijf je te vertellen heeft?

Therapieën en workshops vertrekken vaak vanuit de opvatting dat we 'moeten' leren ontspannen. Maar er is niets fijner dan alles in je lijf te ervaren, gewoon zien hoe het zich aan je vertoont...

Met werken aan de adem ga je op een reis door het lichaam om jezelf beter te leren kennen.

 

De adem ervaren betekent dat je op een nieuwe manier gaat leven!